Klipp inte håret!

Jag ser en liten grupp damer i 65-70-årsåldern på perrongen. De är glada, upplivade , ska åka på en liten tripp tillsammans, har läppstift. Men. De har samma frisyrer som sina män : gråvitt, jättekort hår. En har visserligen färgat håret brunt, men kort är det. Du ser det överallt i hela landet, tanter med grå stubb eller kanske en page de har försökt att klippa sönder.

Vad är det för fel på er, varför klipper ni gubbfrillor? Inte nog med att åldrandet i sig sakta förvandlar oss kvinnor till grövre, mer maskulina versioner av oss själva. Klipper du gubbfriss efter 50 ser du verkligen ut som en gubbe. Gubbspiken i kistan. För vem vill se ut som en gubbe, läppstift eller ej?

Note to self: klipp ALDRIG året i en kort frisyr efter 50 fyllda. Det må vara hur lättskött som helst och frisören må säga vad han vill - stå emot.

Note to self 2: efter 50 är det tokförbjudet att vara det minsta lönnfet. Fett blir bara fulare ju äldre man blir, hänger fult och ger inte alls någon rondör, bara fulhäng. Alltså får jag sluta äta om 12 år. Eller ska man börja spela golf? Nä, nån jävla ordning får det vara, jag kan inte förvandlas till en Stepford-Täby-wife. Då får det hellre hänga.


Kommentarer
Postat av: Little_Sister

Håller med om gamla tanter. Tänk vad fina de var förr med långt hår uppsatt i knut på dagarna! :)

2010-08-11 @ 16:48:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback