Mormor och småprinsarna

Mormor och småprinsarna
August, mormor och kusin Simon.

Bära barn

Bära barn
Bära barn ska man göra  - då blir de trygga och lyckliga. Men en del barn väger rätt mycket. August är nog uppe i 12 kg snart så honom får man ha på ryggen!

Välkommen till 50-talet

Eller kanske 60-talet. Ibland känns det som vi kvinnor och män inte har kommit någonvart vad gäller stereotypa könsroller. Jag läste idag att bara 2,6 % av mammorna och papporna idag delar lika på föräldraförsäkringen. 2,6 %! Man baxnar. Jag trodde faktiskt att vi var fler som  tog det som en SJÄLVKLARHET att dela lika. Oavsett vem som tjänar mer och duttan hit och duttan dit. Min man tjänar mer än mig men vad tusan, det handlar om några månader i våra liv. Utlandsresan får frysa inne ett tag och under den här tiden kan vi inte lägga undan några extra sparpengar. Men jag hoppas - jag vet - att vi tjänar in så väldigt mycket mer.
De könsroller som  grundläggs under småbarnstiden cementeras ofta. Det är nu vi ska bestämma vem som är chef för barnens kläder, vem som ska gå och plocka strumpor och leksaker hemma, vem som har koll på utflykter och planeringssamtal, vem som vet när blöjorna är slut, vem som ska trösta, vem ska ska nattvaka med sjuka barn, vem som ska vabba när barnen är sjuka osv. Ja ni vet. 
Jag skaffade inte familj för att dra hela lasset själv, det är ju inge kul. Man ska vara två. Och man ska dela lika. Så!

Syskon på utflykt

Syskon på utflykt
Hannes snart 12, Lucie 2,5 och August snart 9 månader. Utflykt i Karlbergs slottspark.

Hög luft

Hög luft
Gula löv, kall, hög luft, varm choklad i termos och kanelbullar. Hösten regerar. Men vad kort den blev! I skrivande stund är den redan över, snön ligger kvar.